iPhone och iPad är underbara produkter men i vissa lägen håller inte batteriet lika länge som det skulle behövas. Vet man om att man ska vara iväg en lägre tid och inte kommer ha möjlighet att ladda sin iPhone och/eller iPad så kan man göra följande åtgärder för att se till att batteriet räcker så länge som möjligt.

Spara batteri på iPhone 4, iPad och iPhone 3GS

 • Aktivera flygplansläge
 • Stäng av 3G
 • Sänk ljusstyrkan
 • Stäng av WiFi
 • Stäng av Bluetooth
 • Stäng ner program
 • Stäng av notiser
 • Stäng av platstjänster
 • Hämta inte mail, kontakter och kalendrar automatiskt (Push)
 • Surfa på mobilanpassade sidor
 • Stäng av EQ

Lite mer detaljerade förklaringar till punkterna ovanför:

Aktivera flygplansläge

Att aktivera flygplansläget är det enklaste och snabbaste sättet att stänga av många av punkterna nedanför på en och samma gång. Den stora nackdelen är dock att ingen kommer kunna komma fram om de försöker ringa till dig då telefonfunktionen också stängs av. Det är dock ett bra alternativ om du är på en konsert eller festival där du ändå inte har möjlighet att svara men vill kunna använda kameran i alla fall. Flygplansläget sätter du på under:
Inställningar -> Flygplansläge

Stäng av 3G

3G drar tyvärr väldigt mycket batteri så kan du leva med att det går lite segare eller sätta på/stänga av 3G när du väl surfar så finns det mycket batteritid att spara.
3G stänger du av under:
Inställningar -> Allmänt -> Nätverk -> Aktivera 3G

Sänk ljusstyrkan

Att alltid ha skärmens ljusstyrka på max är ofta helt onödigt då man ser bra även om man drar ner den. Sänk ljusstyrkan så mycket du kan under: Inställningar -> Ljusstyrka
Stänger du även av ”Automatisk ljusstyrka” så slipper telefonen känna av när och hur ljusförålandet ändrar sig.

Stäng av WiFi

Att stänga av WiFi är ett utmärkt sätt att spara batteri samtidigt som man slipper bli irriterad på ”gratis” WiFi-platser som ändå kostar när det väl kommer till kritan. Stäng av WiFi under:
Inställningar -> WiFi-nätverk

Stäng av Bluetooth

Brukar du ha Bluetooth aktiverat för något tillbehör så är det värt att stänga av det och strunta i tillbehören om du har dåligt batteri. Bluetooth stänger du av under:
Inställningar -> Allmänt –> Bluetooth

Stäng ner program

De flesta glömmer att stänga ner de program och spel som man inte använder för tillfället. Till slut ligger det en hel hög aktiva program och körs i bakgrunden och drar batteri helt i onödan. Är det dessutom program som hela tiden kollar GPS:en så drar det ännu mer batteri. För att stänga ner program du inte använder så ”dubbelklickar” du på ”hemknappen” (den runda under skärmen). Då får du upp de program som ligger aktiva. Håll fingret på en av ikonerna i ca 2-3 sekunder så börjar de ”dansa”. Klicka på den röda cirkeln med ett vitt streck för att stänga ner programmet. Fortsätt stänga ner alla de program du inte använder eller kommer använda på ett tag.

Stäng av notiser

Varje gång du får en notis så sätts skärmen igång och drar lite batteri varje gång. Det bästa är naturligtvis att stänga av notiserna helt under:
Inställningar -> Notiser -> Notiser
Finns det vissa som är viktiga för dig (som t.ex. Twitter, WhatsUp, Ping eller liknande) så kan du stänga av alla andra men ändå låta de andra vara aktiva. Tyvärr kräver det att du går in på alla andra och stänger av dom vilket inte är ett alternativ om man har många appar :(

Stäng av platstjänster

Många appar som använder GPS:en ligger hela tiden och kollar din aktuella position vilket så klart drar en hel del batteri. Speciellt om det är många appar och om de gör det regelbundet (de med en lila pil). För att stänga av ”Platstjänster” så går du till:
Inställningar -> Platstjänster
Där kan du även välja om du bara vill avaktivera en eller flera appar från att kolla din GPS-position.

Hämta inte mail, kontakter och kalendrar automatiskt (Push)

Hämtar du mail, kontakter och kalendrar automatiskt så drar det lite batteri (och data så klart) varje gång. För att stänga av det helt går du till:
Inställningar -> E-post, kontakter, kalendrar -> Hämta nya data
Vill du inte stänga av det helt så är det bra att i alla fall sänka intervallet till ”Varje timme”.

Surfa på mobilanpassade sidor

Behöver du surfa så surfa på mobilanpassade sidor. Det gör du lättast genom att söka på Google i Safari och sen välja ”alternativ” -> Mobilformaterad bredvid den sidan du vill besöka. Då tas bilder och andra seg-laddade element bort helt och hållet.

Bonustips: Ladda ner webbläsaren ”Mercury” så kan du själv bestämma enkelt när du ska surfa utan bilder. Extra bra för dig som inte har fast pris på datatrafik.

Stäng av EQ

Använder du iPoden i iPhone (vet inte om detta gäller alla andra appar som använder ljudet också) så är det bra och energisparande att stänga av EQn. Gör man inte det så ligger EQn och drar massa extra batteri eftersom den då hela tiden korrigerar ljudet. Inställningen hittar du under:
Inställningar -> iPod -> EQ

Hoppas dessa tipsen hjälper dig spara batteri på din iPhone, iPad eller iPod Touch! Har du något eget tips så är det bara att lämna en kommentar

Kindle

Senast uppdaterad av den .

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>