I första versionen av iPhone var man tvungen att installera ett tredjeparts program för att ta skärmdumpar/screenshots av sin aktuell iPhone skärm. I nya modellen (iPhone 3G) så behöver man bara hålla in hemknappen och sen trycka in av/på-knappen. Skärmen ska då blinka till. Själva skärmdumpen hamnar bland de andra bilderna i telefonens ”Kamerarulle”.

iPhone 3G screenshot/skärmdump

Andra bloggar om: iphone, iphone 3g, skärmdump, screenshot

Kindle

Senast uppdaterad av den .

Tagged with →  
Share →

13 Responses to iPhone skärmdump / screenshot – Så gör du

 1. Niklas skriver:

  Är Kontakter en default-ikon?

 2. Thomaz skriver:

  Schyst tips :)
  Fast i min iPod med 2.0 så skapas en egen ”rulle” som heter Sparade bilder.

 3. David Nilsson skriver:

  Thomaz: Där ser man! Konstigt att det skiljer sig mellan iPod Touch och iPhone…
  Niklas: Tydligen :) Trodde först det var en kvarleva eftersom jag från början körde med backupen från den jailbreakade iPhonen… Inte 100% säker dock. BTW så får du ta och fixa en Gravatar!

 4. [...] Sen är det bara att välja “Spara bild”. Bilderna hamnar då i din “Kamerarulle”. Se även tipset om hur man tar en skärmdump/screenshot på iPhone. [...]

 5. Petter skriver:

  Grymt! Som jag sökt efter det här! Har precis blivit klar med en iPhone-anpassad variant av min blogg som jag kör i WordPress och behövde just ett screeshot. Hittade inga apps som gjorde detta (har inte jailbreakat). Tack.

 6. David Nilsson skriver:

  Petter: Härligt att höra att det kom till användning! Vad kör du för att ha iPhone-anpassad WP? IWPhone?

 7. Petter skriver:

  Körde iWPhone först men upptäckte sedan WPTouch som du hittar på http://www.bravenewcode.com/wptouch/. Knäcker iWPhone på mitten :) Om du har iPhone i närheten kan du surfa in på http://www.petterknutsson.se och testa funktionaliteten. Riktigt coolt med inbyggd AJAX-funktionalitet och dessutom en mycket enkel inställningspanel i WordPress-admin. Går dessutom att tweaka rätt enkelt så att det passar din blogg. Fick i vanlig ordning översätta temat men det var rätt snabbt gjort. Vad tycker du?

 8. David Nilsson skriver:

  Petter: Testade faktist det i helgen. Tyvärr så verkar det inte vilja lira med mitt tema så varken ”Search” eller ”Menu” knapparna vill funka :( Fick du pilla något med den delen för att få det att funka? Gillar designen på iWPhone lite bättre men funktionerna i WPtouch är väldigt trevliga…

 9. Petter skriver:

  Konstigt egentligen att det spökar med ditt tema eftersom det är ett helt eget tema. Men det kanske har med namngivningen av dina sidor att göra. Jag testade också iWPhone och tyckte det var cleant, men jag gillar AJAX-funktionaliteten och det inbyggda FlickrRSS-stödet. Utseendet kan man ju dessutom alltid göra något åt som tur är. Ville mest få det att fungera bra och snabbt. Sök funkar finfint på min site, även den särskilda Archive-sidan. iWPhone är ju också anpassningsbart designmässigt så det duger det också faktiskt.

 10. Johan skriver:

  Grymt. Ingen aning om.

 11. Erik skriver:

  Hej, är det någon här som kan skicka lite bilder till mig hur man lägger upp ett nytt e-post konto. Alltså inget av dom som finns (Yahoo! , Gmail) utan "Other"

  Nu när ni har hittat denna fina funktion :)

  Kan maila mig på erik.boberg@gmail.com

  Tackar

 12. Till iPod Touch finns en enkel men mycket användbar klocka som app, inbyggd från början. Finns motsvarande till iPad? Alltså just så enkel och inte något våldsamt invecklat tekniskt vidunder med en miljon finesser som jag inte vill ha?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>