För en vecka sedan var jag och pratade om Google Analytics och mätning på konferensen ”Sök och mät 2012″ som hölls i Bonnier Conference Center, Stockholm.
Mitt fokus låg på de delar som inte går att mäta bara genom att installera Google Analytics-scriptet utan kräver lite extra tillägg och ändringar.
Ni som har koll på Google Analytics vet att det är event tracking, virtual page views och delvis URL-tracking (man får ju inte glömma setAllowAnchor).

Nedanför har ni hela presentationen jag använde. Enda skillnaden är att vårt typsnitt har fallit bort så vissa delar kan se lite konstiga ut:

En bra sammanfattning och genomgång av dagen hittar ni på Search Integrations blogg.

Min programpunkt beskrevs så här i programmet för Sök och mät 2012:

Kl 12.55-13.40: MÄT DINA ONLINE KANALER

David Nilsson från Fritidsresor

David går igenom hur man kan mäta sina olika kanaler online och vad man bör titta
på. Det gäller allt från banners, systersajter, sociala medier till nyhetsbrev.
Presentationen kommer också in på generella saker, allt ifrån vad man kan mäta med Google Analytics URL-tracking till lite mer avancerade tips och trix.

David Nilsson arbetar med internetmarknadsföring med fokus på sökmotoroptimering för företag som Fritidsresor.se, Temaresor.se & Reslust.se, och övergripande för TUI nordiskt (Danmark, Finland och Norge). I arbetsuppgifterna ingår förutom SEO även
sponsrade länkar, Facebook, Twitter samt arbete med analys och mätning för
de olika kanalerna. David arbetade tidigare som SEO-konsult och projektledare för några av Sveriges, i vissa fall världens, största och välkända varumärken. Än så länge har det blivit över 6 år i SEO-branchen.

Under 2012 hoppas jag att fler kontaktar mig om att vara föreläsare på konferenser om olika ämnen som SEO och Google Analytics. För det är trotts allt väldigt roligt att komma ut och prata om sånt man tycker är kul.

Kindle

Senast uppdaterad av den .

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>