I måndags (1/2) kom min Fitbit med posten! Fitbit beskrivs enklast genom ”Stegräknare 2.0″ (eller 3.0 om man vill) även om den gör en del mer än så. Här är en liten sammanställning och recension!

Stegräknare

Fitbit loggar hur många steg du tar under dagen. När du är hemma och inom 4 meter från basstationen som är kopplad till din dator så laddar den upp dina senaste siffror (steg, km och sömn allt med klockslag och datum). Istället för att som med de flesta andra stegmätare/stegräknare som bara räknar ut kaloriförbrukning genom att räkna ”X steg * Y kalorier = förbrukning” så väger Fitbit in hur du går samt tar i ålder, längd, kön och vikt i beräkningen för att få fram ett mer korrekt resultat.

Sömnmätare

Precis som Axbos väckarklocka och nya WakeMate (någon som testat?!) så fäster man sensorn (sin Fitbit) på armen med det tillhörande vristbandet när man ska sova. Genom att logga hur mycket man rör på sig undernatten så avgör Fitbit hur vaken eller hur hårt man sover. Förenklat är det i bara: Mycket rörelse = Mycket vaken. Lite rörelse = Djup sömn. Resultatet laddas sedan upp till Fitbit där man får trevliga grafer över sin sömn.

Matlogg

Vi hemsidan (mobil eller vanliga) kan man logga det man äter få att kunna jämföra sin kaloriförbränning mot sitt kalori intag. Finns mycket mat och matvaror redan inlagda men om man vill och orkar kan man lägga in sina egna rätter. Hur man orkar och får fram kalorier, fett, kolhydrater etc för all mat man stoppar i sig är dock ett mysterium.

Träningslogg

Vikt

Har man en våg från WiThings (som jag har) så kan man koppla sitt konto där till Fitbit. Varje invägning importeras då och man får alltid helt korrekta och uppdaterade siffror på Fitbit. Trevligt! Har man inte det så kan man istället logga sin vikt via hemsidan eller mobilsajten. (Läs mer om Withings vågen på Withings.nu om du är intresserad av vågen.)

Dela

Vill man vara jobbig så kan man autoposta till Facebook, Twitter dagligen eller veckovis. Dessutom kan man koppla sitt konto till Google Health och Micro$ofts motsvarighet. Rätt meningslöst i Sverige dock då jag inte vet någon hälsoinstitution som har stöd för de tjänserna (eller ens vet vad det är).

Profil

Som vanligt med ”2.0” saker så får man en egen profilsida där man kan dela med sig av så mycket (eller lite info) man vill. På min profil delar jag ut alla delar som jag faktiskt använder vilket är alla förutom ”Allergies”. Kolla min Fitbit-profil. Har du en Fitbit eller ska köpa en så gå med i gruppen ”Sweden” på Fitbit som är en grupp för Fitbit-användare i Sverige. Är rätt tomt där idag tyvärr :(

Köp Fitbit i Sverige

Tyvärr är Fitbit inte CE-märkt än och finns därför inte att köpa i Sverige och Fitbit själva skickar inte utanför USA. Vill man komma runt det så är eBay, International-Orders.com (eller liknande sajter) det bästa alternativet. Räkna med att det hamnar på ca 140-150USD inkl frakt + att du kommer åka på tullavgift på ca 250kr :( Orginalpriset hos Fitbit är 99USD så det blir en hel del extra för att vara tidigt ute.

Positivt

 • Snygg och lätt överskådlig hemsida
 • Fitbit gör det som lovas
 • Mobilsajt som är snygg och helt OK

Negativt

 • Dyr (i alla fall för oss som ”måste” privatimportera)
 • Ingen iPhone eller iPad-app (Grafer etc på vanliga hemsidan funkar inte på iPad)
 • Inget smidigt sätt att pausa stegräknaren (För att undvika dubbelloggning om man t.ex. cyklar till jobbet)
 • Ingen koppling till Runkeeper eller liknande tjänster
 • Inga widgets eller annat kul sätt att bädda in utvalda delar

Uppdateringar

2011-11-24: Fitbit har nu släppt en uppdaterad version av Fitbit som kallas Fitbit Ultra. Bland de nya funktionerna finns räknare för antal trappor per dag samt klocka.
2011-04-01: Fitbit går nu att koppla Runkeeper och har ett eget API vilket öppnar för en hel hög med spännande tjänster!

Frågor?

Tar gärna emot frågor om Fitbit så har du någon så skriv den i en kommentar nedanför!

Fitbit

Kindle

Senast uppdaterad av den .

Tagged with →  
Share →

9 Responses to Fitbit – Stegräknare 2.0 – Recension

 1. [...] – Fitbit är ”Stegräknare 2.0″ som jag tidigare bloggat om och gillar. Riktigt skönt att få in sin vikt till min Fitbit-sida [...]

 2. heeke skriver:

  Nu finns koppling till Runkeeper :-)

 3. Jörn skriver:

  Jag undrar om du fortfarande är nöjd är med Fitbit? Jag är grymt sugen på en för öka motivationen och gå ner de sista 10, tappade 10 i höstas men stått still efter det.

 4. Johanna skriver:

  Jag undrar också om du fortfarande är nöjd. Jag förstod inte det där med dubbelloggning i ditt cyklingsexempel, vad händer? Känner den av när man styrketränar och hur registreras olika typer av träning /rörelse?

 5. Vladimir Koller skriver:

  Hej David, jag är mycket sugen på att köpa en Fitbit och undrar också om din kommentar kring ”dubbelloggning” i och med att jag cyklar mycket. Kan man inte stänga av den under en viss period om man nu ska cykla? Och hur funkar länken till Runkeeper som jag använder ganska mycket?

  • David Nilsson skriver:

   Hej,
   Den går faktiskt inte att stänga av helt (vad jag vet) dock så kan man sätta den i ”sovläge” genom att hålla in knappen ett par sekunder.
   Då loggas inte stegen och det är samma sak som man gör när man ska sova och vill mäta sin sömn. Om rörelserna registreras som ”sömn” vet jag faktiskt inte men skulle inte tro det.

   Fitbit skickar över info om antal steg och kalorier man bränt under dagen. Du kan kika på hur det ser ut på min Runkeeper-profil: http://runkeeper.com/user/davidnilsson/profile

   Hoppas infon hjälper och att det blir en Fitbit. :)

   Mvh David

 6. 1in2million skriver:

  Hej,
  Jag fick precis min Fitbit Ultra. Jag hade beställt en Fitbit men dom uppgraderade mig till en Fitbit Ultra. Jag är jättenöjd och den ger mig massor av info tillsammans med Withings vågen som jag redan ägde
  *****

  • Per skriver:

   Hej där, jag försökte just beställa en på Amazon.com (där jag beställde min första, som jag nu tappat….) Avböjdes nu, ”kan inte skicka till den adressen”. Vilken väg tog du när du beställde din?

   Mvh
   Per

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>